Splošni pogoji uporabe in politika zasebnosti

Informacije in vsebine na spletni strani oka-svetovanje.si so uporabnikom na voljo pod pogoji, navedenimi v nadaljevanju.

1.      Predstavitev

Spletna stan oka-svetovanje.si je v lasti podjetja:

OKA, Helena Maruško s.p.
Vurnikov trg 4
4240 Radovljica
Davčna: 15758311

Tel.:  040 129 980
Email: helena@oka-svetovanje.si

2.      Odgovornost

Podatki in informacije, dosegljivi na oka-svetovanje.si, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Niti podjetje niti druge pravne osebe, ki sodelujejo pri izdelavi oziroma vzdrževanju oka-svetovanje.si, ne odgovarjajo za nobeno škodo, posredno ali neposredno, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov in informacij na oka-svetovanje.si. Za pravilnost podatkov, ki jih podjetje pridobiva od drugih subjektov, ne jamči. Odgovornost podjetja za škodo, ki bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je zato v celoti izključena.  

3.      Politika zasebnosti

Na določenih mestih Podjetje zbira nekatere osebne podatke uporabnikov, a izključno takrat, kadar uporabniki to sami omogočijo. Tako mesto je:

  • Kontaktni obrazec – uporabnik se strinja, da se podatki pridobljeni na ta način uporabljajo izključno za odgovor na vprašanje.

Kaj je to osebni podatek?

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov ipd.

Podjetje skrbno varuje osebne podatke uporabnikov, kar pomeni da:

  • ne bo zlorabilo osebnih podatkov uporabnikov na kakršen koli drug način, temveč samo v takega, v katerega uporabnik privoli,
  • osebnih podatkov ne bo posredovalo naprej nepooblaščenim tretjim osebam,
  • podatki, ki se shranjujejo v podjetju, se ne izvažajo v tretje države.

Pridobljene osebne podatke podjetje hrani do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko to podjetju sporoči s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova helena@oka-svetovanje.si.

4.      Uporaba spletnega mesta

Vsakršna uporaba Spletnega Mesta, ki ne predstavlja normalne uporabe posameznika, je prepovedana, predstavlja gospodarsko škodo in bo prijavljena ustreznim službam za pregon. Normalna uporaba je uporaba brez kakršnih koli programskih pripomočkov in v smislu normalnega števila zahtevkov za vpogled v določenem času, pri čemer štejemo za normalno število max. 3 zahtevke na sekundo.

  1. Uporaba podatkov in informacij s spletnega mesta

Noben podatek oziroma informacija navedena na oka-svetovanje.si ne sme biti brez dovoljenja podjetja uporabljena v komercialne namene. Podatkov in informacij navedenih na oka-svetovanje.si ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni ali zasebni podatkovni zbirki.

Objave na drugih mestih, v kakršnikoli obliki, niso dovoljene, če to pri posameznih podatkih in informacijah ni izrecno navedeno. Podatke in informacije navedene na oka-svetovanje.si lahko uporabnik prenese na svoje sisteme za lastno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij z namenom branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, ponovno objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugačen način brez predhodnega pisnega dovoljenja podjetja je prepovedano.

Prepovedana je tudi odstranitev ali zamenjava znakov “ oka-svetovanje.si”, kadar se pojavljajo na posamičnih podatkih in informacijah. Uporabnik odgovarja za vso škodo, ki bi podjetju nastala zaradi kršitve navedenih pogojev.

  1. Reševanja sporov

Morebitne spore zaradi uporabe oka-svetovanje.si v nasprotju z določbami Splošnih pogojev uporabe in politike zasebnosti portala oka-svetovanje.si bodo uporabniki in podjetje reševali po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Kranju. 

  1. Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja brez njih ne bi bile mogoče. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani. So priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Razlogov za uporabo piškotkov je več, prvi je zagotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani). Pomagajo tudi pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) ter pri zbiranju statistik o navadah spletnega uporabnika, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani ter ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja Spletno Mesto

  1. Piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletne strani

Nujno potrebne piškotke bomo na vašo napravo vedno nameščali, saj brez njih naša spletna stran ne deluje pravilno. Med nujno potrebne piškotke uvrščamo piškotke, ki vam omogočajo dostop do spletne strani, delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani in hkrati ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem obisku.

PHPSESSID ( Nujen piškotek, ki vam dodeli anonimno uporabniško številko za čas uporabe naše spletne strani, da stran pravilno deluje ) Čas shranjevanja piškotka: do konca seje

cookiescriptaccept ( Nujen piškotek, ki si zgolj zapomni vaše nastavitve glede nameščanja piškotkov na vašo napravo ) Čas shranjevanja piškotka: 30 dni

  1. Lastni analitični piškotki

So piškotki, katerih upravljavec je Podjetje in jih neposredno namešča naša spletna stran. Vsi morebitni podatki, ki jih ti piškotki zberejo, so varno hranjeni s pomočjo digitalne infrastrukture Podjetja, oziroma pogodbene stranke Podjetja.

_ga ( Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani ) Čas shranjevanja piškotka: 2 leti

_gat_gtag_UA_50525802_11 ( Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani ) Čas shranjevanja piškotka: 1 minuta

_gid ( Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani ) Čas shranjevanja piškotka: 24 ur

Piškotki tretjih oseb

Med piškotke tretjih oseb spadajo analitični in funkcijski piškotki, ki jih na vašo napravo nameščajo druga podjetja, kot so Facebook Inc. in Google Inc.. Ti piškotki vam omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na naši strani, ki so povezane z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter za sledenje vaši uporabi njihovih storitev.

NID ( Funkcijski piškotek podjetja Google Inc., ki se naloži pri prikazu zemljevida ) Čas shranjevanja piškotka: do konca seje

Vaše nastavitve za nameščanje piškotkov na naši spletni strani

V primeru, da izberete možnost »Ne dovolim uporabo piškotkov«, bomo vse piškotke pod točko 2 in 3 pobrisali iz vaše naprave in jih ne bomo več nameščali, dokler ne spremenite svojih nastavitev glede nameščanja piškotkov na naši spletni strani.

V primeru, da izberete možnost »Dovolim uporabo piškotkov«, bomo piškotke namestili na vašo napravo in jih nameščali, dokler ne spremenite svojih nastavitev glede nameščanja piškotkov na naši spletni strani.

Vaše nastavitve vedno lahko spreminjate s klikom na sliko, oziroma tekst v spodnjem levem delu Spletnega Mesta.

Nastavitve piškotkov v vašem brskalniku

Nameščanje piškotkov na vašo napravo lahko nadzirate tudi s pomočjo nastavitev v vašem brskalniku.

V primeru spremembe pogojev piškotkov, bomo vse predhodne piškotke v našem upravljanju pobrisali in namestili v skladu z novo objavljenimi pogoji.

Piškotke, ki so bili nameščeni na naši spletni strani in so v upravljanju drugih (npr. AddThis, Google, itd.) ne moremo pobrisati oz. to lahko storite sami v nastavitvah vašega brskalnika.

  1. Veljavnost splošnih pogojev

Ti splošni pogoji se uporabljajo od dneva sprejema in objave dalje do njihovega preklica oziroma do morebitne spremembe.

Splošni pogoji veljajo od dne 10. 10. 2019.

OKA, Helena Maruško s.p., Vurnikov trg 4, Radovljica, Slovenija.